Minisemester med familjen Sturup

I onsdags åkte vi på en liten minisemester med familjen Sturup. Vi åkte direkt till Västervik där vi åt en god lunch och sen gick omkring bara inne i centrum och strosade vid hamnen. En väldigt vacker sommarstad så det blir nog att vi kommer att göra lite utflykter dit nån annan sommar. Sen åkte vi till Jessicas föräldrars hus och bara slappade. Det var ju så lyxigt att de hade en pool så det är ju inte så svårt att lista ut var mina barn höll hus =).
 
Sen blev det lite grillat och lite spel när barnen hade gått och lagt sig, en riktigt skön dag med andra ord. På torsdagen åkte vi till Vimmerby för att ha en heldag på Astrid Lindgrens värld. Jag hade lite maniskt kollat väderleksrapporten och det pendlade mellan att regna mycket till att regna lite så vi föreberedde oss på att det skulle regna mycket och tur var väl det för vid 14 började det regna rätt rejält och det höll i sig nästan tills vi åkte hem igen.
 
Vi träffade Kling och Klang och Prusiluskan när vi kom in men Matilda vågade inte riktigt hälsa men det hade inte de andra barnen några problem med.
 
Sen startade vi hos Ronja som vi så hade längtat efter och fick träffa alla karaktärerna samt se hur det gick till när Ronja föddes. Matilda var supernöjd över att äntligen fått träffa Ronja och även om inte Jessica vågade gå fram till Mattis var hon rätt nöjd över att få se på honom i alla fall =). Julius satt och lekte och gav stenar till en av rövarna och sen fick vi se när Ronja och Birk tävlade mot varandra. 
 
 
Bara de minsta fick åka skrindan denna dag och William och Julius delade den broderligt.
Självklart var vi tvugna att gå bort till Emil och titta på allt det nya som de har byggt upp (hann inte med att titta på allt nytt) och kolla på Emilshowen. De hade fått en riktigt stor scen till Emil och de hade fått till alla hus riktigt fint. Längtar till nästa år då vi ska utforska den ännu mer =).
 
Nu regnade det ganska rejält så då passade vi på att handla lite och sen avslutade vi med att gå bort till Pippi och leka med henne. Till barnens förtjusning fick de varsin kram och Julius gav Pippi och Tommy en kram men sen när Annika ville ha en kram då hade han tröttnat.
 
 
 
Allt som allt var det en riktigt härlig dag och trots alla gånger vi nu har varit här så längtar vi alla till nästa år då vi får komma tillbaka. 
Tack Sturup för två härliga dagar tillsammans med er =).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Annie

Jag vill ha ett sånt regnställ som Julius har!! Så fint!

2013-08-10 @ 10:44:02
Agneta

Vilken rolig minisemester ni verkar ha haft!

2013-08-10 @ 21:56:39
Jossan

så härligt ni verkar haft det och jag bara älskar bilden på julius i poolen. sköna unge:) han ser ut att ha blivit så stor bara på några dagar. matilda måste vara lyrisk över att nu ha fått se ronja på riktigt!

2013-08-11 @ 20:43:34
URL: http://www.josephines.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0