Renoveringar

Ja i sommar hann vid med en hel del roligheter och njuta av vackert väder, men vi hann även fixa lite här hemma. Jag tänkte visa lite före och efter bilder men då vi missade att ta kort innan vi började (som vanligt) så fick jag leta upp gamla kort som vi tog efter att vi hade flyttat in, men det blir på ett ungefär skillnaden i alla fall. 

Vi började med framsidan där vi slet bort halva trallen och lade lite gräs. Vi passade på att köpa ett loungeset som vi har använt en hel del under sommaren.
Sen har vi i alla rum på nedervåningen bytt golv så det blev enhetligt och det känns så fräscht nu. Vi fick även dörren målad så nu är den grå istället för mörkgrön.
I tvättstugan slet vi bort det gamla kaklet och satte upp gipsskivor och strukturtapet. Vi lejde faktiskt bort arbete med golvet för det var ganska påfrestande när vi gjorde badrummet så när vi var iväg på semester så hade vi folk som var hemma hos oss och la klinkers i tvättstugan och i hallen.
Som en sista grej på semestern så tapetserade vi över fondväggen i barnens sovrum och satte upp lite hyllor. 
 
Jag är såååå nöjd över allt vi har gjort och jag går fortfarande och njuter här hemma över vad fint jag tycker det är =).

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Minisemester med familjen Sturup

I onsdags åkte vi på en liten minisemester med familjen Sturup. Vi åkte direkt till Västervik där vi åt en god lunch och sen gick omkring bara inne i centrum och strosade vid hamnen. En väldigt vacker sommarstad så det blir nog att vi kommer att göra lite utflykter dit nån annan sommar. Sen åkte vi till Jessicas föräldrars hus och bara slappade. Det var ju så lyxigt att de hade en pool så det är ju inte så svårt att lista ut var mina barn höll hus =).
 
Sen blev det lite grillat och lite spel när barnen hade gått och lagt sig, en riktigt skön dag med andra ord. På torsdagen åkte vi till Vimmerby för att ha en heldag på Astrid Lindgrens värld. Jag hade lite maniskt kollat väderleksrapporten och det pendlade mellan att regna mycket till att regna lite så vi föreberedde oss på att det skulle regna mycket och tur var väl det för vid 14 började det regna rätt rejält och det höll i sig nästan tills vi åkte hem igen.
 
Vi träffade Kling och Klang och Prusiluskan när vi kom in men Matilda vågade inte riktigt hälsa men det hade inte de andra barnen några problem med.
 
Sen startade vi hos Ronja som vi så hade längtat efter och fick träffa alla karaktärerna samt se hur det gick till när Ronja föddes. Matilda var supernöjd över att äntligen fått träffa Ronja och även om inte Jessica vågade gå fram till Mattis var hon rätt nöjd över att få se på honom i alla fall =). Julius satt och lekte och gav stenar till en av rövarna och sen fick vi se när Ronja och Birk tävlade mot varandra. 
 
 
Bara de minsta fick åka skrindan denna dag och William och Julius delade den broderligt.
Självklart var vi tvugna att gå bort till Emil och titta på allt det nya som de har byggt upp (hann inte med att titta på allt nytt) och kolla på Emilshowen. De hade fått en riktigt stor scen till Emil och de hade fått till alla hus riktigt fint. Längtar till nästa år då vi ska utforska den ännu mer =).
 
Nu regnade det ganska rejält så då passade vi på att handla lite och sen avslutade vi med att gå bort till Pippi och leka med henne. Till barnens förtjusning fick de varsin kram och Julius gav Pippi och Tommy en kram men sen när Annika ville ha en kram då hade han tröttnat.
 
 
 
Allt som allt var det en riktigt härlig dag och trots alla gånger vi nu har varit här så längtar vi alla till nästa år då vi får komma tillbaka. 
Tack Sturup för två härliga dagar tillsammans med er =).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Julius kalas

I lördags på Julius födelsedag hade vi även kalas för Julius med familj och vänner. Vi lyckades till och med passa in det på sommarens varmaste dag vilket kändes klart och tydligt då vi hade dukat upp för alla på baksidan vilket blev lite svettigt. 
 
Våra gäster i värmen
 
Julius var väl inte jätteintresserad av att öppna paket men det fanns många andra som ville hjälpa till så det gick fort att få upp alla presenterna. Han fick en massa fina saker som kläder, leksaker, uteleksaker, hoppborg, böcker och pengar. Tack alla för alla fina presenter.
 
Det blev ett mysigt barnbord på kalaset där barnen kunde få sitta och smaska lite på maten.
 
Vi funderade länge på hur vi skulle göra Julius tårta men då han älskar djur blev det givet att göra den här när vi tittade i tårtboken. Det är morotskaka med philadelphiafyllning vilket kändes fräscht och ganska passande då vi hade söta muffins också. Barnen fick plättårtor vilket uppskattades väldigt mycket av vissa.
 
 
Blåser (med hjälp av mamma) första ljuset.
 
Tack alla ni som kom och firade vår lilla 1 åring. 
 
 
 

Julius 1 år

Tänk att vår bebis har gått och blivit ett år och så mycket som verkligen har hänt på det här året. Från ett litet knytte är nu Julius en envis och glad bebis som bara dem senaste dagarna börjar att gå med några små bestämda steg. Han älskar djur, ljud och att stoppa i saker i andra saker.
Jag tyckte att Jossan gjorde en sån underbar blogg med bilder månad för månad så jag tänkte sno den iden och köra likadant på Julius så håll till godo.
 
Augusti
September
Oktober
November
December
Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
 
Grattis gullunge på din stora dag.
 
RSS 2.0