Lovis namnfest

Idag var det Lovis namnfest och vi hade fått den otroliga äran att vara Lovis gudföräldrar som vi självklart tackade ja till =).
Det var en fin ceremoni med Jossan som berättade om Lovis namn, Sadde läste en dikt och berättade varför de valt oss och sen ett bildspel på Lovi. Sen fick jag prata lite och då vi inte ville bryta en trend så fick Lovi samma princip som Noah vilket är 10 paket som hon ska öppna vid speciella tillfällen, som första snön, första skoldiscot o.s.v. Oskar läste en liten dikt och sen sjöng Noah och Matilda "Heja Bamse". 
 
 
Sen bjöds det på en massa goda kakor och otroligt vackra tårtor (som jag tyvärr inte har nåt kort på).
 
 
Tack för en härlig dag och för att vi får ha en så stor del i era och era barns liv. Puss på er.
 
 

 
 

Nattgäst

Igår (fredag) kom Noah till oss för att leka och busa och även sova över hos oss. Matilda har verkligen pratat om att han ska sova här sen vi lyfte frågan och igår var det äntligen dags. Som jag har skrivit tidigare så är dessa två så trygga med varandra så man skulle lätt kunna tro att de är syskon så som de gnabbas men ändå håller om varandra så otroligt mycket. 
Allt gick verkligen strålande och Matilda hade hur kul som helst och även vi med och jag kan nog gissa att Noah hade det rätt bra han med =).
 
Matilda & Julius


 
Mina älskade gullpluttar =).
 
 

Lika?

 
 

 
 
 

Virka hårband

Just nu är jag inne i en period där jag vill göra så mycket pyssel, jag vill sy, sticka, virka och måla, allt på en gång. Men en sak i taget och det är rätt skönt att sitta framför tvn på kvällen och njuta av någon bra serie så just nu virkar jag hårband till lilla Lovi.
Detta blev jag klar med igår och nu ska jag börja med en ny ikväll. Lovi var ju nöjd så då är jag självklart nöjd också.


Här är inlägget där jag har hittat beskrivningen och enda skillnaden är att jag har sytt på ett gummiband i slutet då jag inte tycker att det blir tillräckligt långt och dessutom kan man ha den längre =).
http://www.pysselkiisen.se/

 
Min nöjda kund =)

Mina underbara barn

Idag var vi iväg och fick mat hos Johanna, John och Agnes. Alltid lite trevligt att förgylla vardagen lite extra med såna här inslag och man hinner att umgås lite mer med härliga vänner.
Matilda skojade lite med Agnes men var nog mest förtjust i att få lägga pussel med Johanna =).
Julius blev på gott humör efter en stund och speciellt när han fick sitta i deras härliga fåtölj.
Tack för en härlig kväll och det blir en igenbjudning snart.

Nya kläde

Nu när jag hade fått lite beställningar att trycka på dreggellappar så blev jag så sugen på att göra när kul till Matilda och Julius. Matilda hade ju önskat sig lite tryck på en tröja som hon ska ha på sig på dansen och eftersom den bara var vit är den perfekt att trycka på och hon kunde själv få välja vilka figurer som skulle vara på =).
Är lite galen i rymdsaker just nu så Julius fick en robot och en rymdraket på sin svarta body.
Är mycket nöjd över mina skapelser och kommer nog inte dröja så länge innan det blir några nya roliga tryck.

Babysitter * 3

Till Matilda hade vi två babysittrar men då vi trodde att vi slängt en valde vi att köpa en ny som skulle passa från nyfödd (med lite pushning från mitt håll). Så när vi hittade den vi trodde vi hade slängt så har vi nu tre stycken här hemma att välja på, vilket även jag kan tycka är lite väl många =).

En helg hos pappa

Nu är vi hemma efter en helg i Lövbo. Som alltid när vi åker dit blir det lite muskearbete, lek med barnen, en massa diskussioner, skratt och brädspel.
Levi och Matilda har verkligen lekt med varandra och hjälpt till med en pinne eller två =), fast roligast var ju självklart att få åka med i kärran.
 
 
 
 
 
 

Julius välkomstfest

Förra helgen hade vi välkomsfest för Julius för vår släkt och våra vänner. Vi hade en liten ceremoni där Oskar först berättade om våra namn till Julius och varför vi valt dem. Sen visade vi ett bildspel på Julius med sången "Sweet child of mine" som Jessica och Oskar har spelat in till Julius =). 
Sen sjön Matilda och Noah "Blinka lilla stjärna" och jag sa några ord varför vi valde Jossan och Sadde som gudföräldrar. Sen berättade Jossan om Julius gåva från dem och Matilda fick brev som hon ska läsa vid olika åldrar och Julius fick kuvert som han också ska få öppna vid olika åldrar men med två olika val som han ska få göra med sina gudföräldrar. Tycker att det är en underbar idé och jag kommer nog se fram emot och vara lika nyfiken som Julius. De åldrar som han ska få öppna är: 2, 5, 8, 10, 12, 15 och 20. 
Sist ut var Sadde som hade skrivit en dikt =).
 
 
Självklart ska det finnas nåt att äta så alla fick smaska på smörgåstårtor, en Juliustårta =), daimtårtor och en massa kakor.
 
 
Julius och vi tackar för att ni ville komma och fira med oss och för alla fina gåvor han har fått, ni är underbara.
Och ett extra tack till Jossan och Sadde som igen åtar sig uppdraget att vara gudföräldrar och som kommer att vara underbara förebilder för våra barn.
 
 

Min underbara familj

 
Tack Jossan som agerade fotograf åt oss =).
 
 
 

Lekkompis

Matilda har alltid tyckt om Noah och de har verkligen vårit som syskon dessa två men nu börjar de två leka mer och mer med varandra och Matilda vill verkligen att Noah ska komma och leka hos oss. Vi tycker att det är så roligt att få ha Noah hos oss så vi passar verkligen på när det fungerar så häromveckan åkte vi till busfabriken och hade med Noah och i onsdags följde Noah med hem efter "minisjung" och stannade och åt middag med oss. Matilda vill väldigt gärna vara stor och visar hur man ska göra och Noah gör i stort sett allt som Matilda gör både bra och busiga saker =).
 

Onsdagsbebisar

 
Ja nu var det länge sen sist jag skrev nåt men dagarna går i ett kan man säga. Livet som tvåbarnsmamma är tufft, slitsamt, tröttsamt men framförallt helt underbart. Matilda älskar verkligen sin lillebror och Julius är mer och mer vaken och är en riktigt glad men bestämd bebis.
En sak som jag ser mycket fram emot i veckan är onsdagsbebisarna. Vi är fem mammor som har fått barn från den 5 Juli till den 15 Augusti och vi träffas hos varandra varje onsdag och turas om att laga lunch och vara värdinna. Det är så härligt att få träffa andra i samma situation och bara kunna få prata bebis och man får sitta och ta det lugnt och bli bjuden på underbar mat. Är väldigt roligt att få följa alla bebisar och se hur de växer och förändras =).
 
Första gången, här hos Jossan 5/9
 
Hos Carita 12/9
 
Hemma hos oss 19/9
 
Hos Tina 2/10
 
Hos Sara 10/10
 
 
RSS 2.0