Veckan i Lidköping

Oj vilken vecka vi har haft i Lidköping. Lite upplanerat, lite slapp och bara en massa skratt och härliga stunder och en massa smultron förstås. Förutom Liseberg var en av de stora höjdpunkterna att äntligen få åka ut med Annie och Fredriks båt och fiska. Det var ju extra roligt när Fredrik körde riktigt fort på vattnet så vi studsade fram =). Med lite hjälp lyckades vi fixa till så Matilda fick en egen fisk att dra upp och det var verkligen lycka så jag undrar när hon börjar tjata om nästa fisketur. 
Vi (Agneta, jag och Matilda) var också och plockade jordgubbar, dock tröttnade Matilda på att plocka så hon blev arbetsledare efter ett tag då hon sjöng sånger så vi kunde plocka fortare och när jag tyckte att vi skulle passa på och äta lite jordgubbar också så var det nej för vi måste plocka istället. Måste nog ta och lära henne lite om arbetarnas rättigheter om hon ska ha nån karriär som chef.
Av jordgubbarna gjordes det saft och sylt och saften blev väldigt väldigt god och Matilda fick lyckligt med sig en flaska hem av Farmor och Matildas hemmagjorda saft.
Det blev lite firande av alla som fyllt år och den roligaste presenten blev nog till Oskar som ska tillsammans med Gustav springa halvmaran i Stockholm i September. Vi fick även en hotellnatt i Stockholm så medan Kåre och Agneta är barnvakt får jag tillsammans med Oskar syskon och respektive och heja på. 
Som sagt en underbar vecka och även om det var sorgligt att åka hem så ses vi ju snart igen.
 
   
 
   
 

Liseberg

Nu är vi hemma igen efter en underbar vecka i Lidköping hos svärföräldrarna.
Veckan har bjudit på en massa trevligheter men i detta inlägg tänkte jag skriva om vår tripp till Liseberg i söndags. Till alla er som har lite yngre barn så kan jag verkligen rekommendera Liseberg och även om Gröna Lund är trevligt är Liseberg mer barnvänligt, fanns många åkattraktioner för barn som är kortare än 110 cm och även en hel del för de som är mellan 0-90 cm. Hela parken är trevlig att gå igenom med all grönska och man blev väldigt trevligt bemött. Ett annat plus var att i kaninlandet låg de flesta barnattraktionerna men det fanns även några till inne i parken så att barnen kunde även titta lite när de vuxna åkte och sen inte behöva vänta så länge innan de fick åka något nytt.
 
Själv tycker jag att det är jätteroligt att åka till såna här ställen men jag åker inte så mycket själv då jag är både höjdrädd och blir åksjuk så det är ingen bra kombination kan man väl säga =).
Förutom lite barnattraktioner så åkte jag flum ride, kollorade och lisebergsbanan (den blev jag dock lite påtvingad av min man att åka på och jag satt mest och blundade tills det var över).
Julius hittade sitt favoritställe så fort vi kom in i parken hos den här gosiga kaninen =).
 
Matilda var helt lyrisk och åkte verkligen hur mycket som helst med både mig, Oskar, farmor, farfar och Gustav. Det enda hon tyckte var tråkigt var att hon inte fick åka så mycket själv men annars så sprang hon från åk till åk. Julius fick även åka en del och han satt mest ganska förvånad i de olika åken =).
Lite extra lyx över dagen var att Gustav vann två stjärnvinster och jag vann en på Marabous hjul och fick med mig 2 kg schweizernötchoklad hem =).
 
Det blev verkligen en underbar dag på alla sätt och vis och jag tror att Matilda kommer bära med sig den här dagen länge som hennes topp 5 dagar.
Extra stort tack till mina svärföräldrar för denna underbara dag och för att ni verkligen är världens bästa farmor och farfar till Julius och Matilda =).
 

Kalas och födelsedagar

Nu har vi haft ett litet kalas för oss med familjen Azari och mamma och mina syskon. Blev lite god mat och lite fika och bara umgås och vara en kväll.
 
På min födelsedag åkte vi tillsammans med familjen Azari, Leah och Olivia till Kolmårdens djurpark. Det blev en riktigt härlig dag där vi fokuserade på aktiviter som barnen var intresserade av. Dock ska jag säga att sommarschowen var hysteriskt rolig även för oss vuxna =). Fick ett armband av min kära man som kollar av hur många steg jag tar och hur kalorier jag brännner och hur jag sover och lite så allmänt. Ganska rolig pryl och nu har jag stenkoll på hur jag rör mig =).
 
 
Idag var det Oskars födelsedag och det firade vi med att åka till Söderköping med familjen Azaro och gå på smultronstället. Som alltid är man proppmätt efter ett sånt besök men en gång varje år är det tradition att gå på glassrestaurang. På kvällen nu har mamma varit barnvakt och vi har tillsammans med Jossan och Sadde gått på den indiska restaurangen Indra och ätit gott. Mycket trevlig avslutning på dagen att få gå ut och äta och kunna få bara prata utan att behöva fokusera på alla rutiner kring barnen. Tack kära vänner för att ni har hittat på en massa kul med oss under dessa dagar och alla fina presenter vi har fått.
Kram kram
 
 
 
 
 
 
 

Lite fix

Innan semestern startade så bestämde vi att vi skulle fixa lite här hemma och passa på när vi ändå skulle ha en riktigt lång semester. Vi bestämde att vi skulle fixa på framsidan och lägga lite gräs, lägga nytt golv på hela undervåningen och fixa iordning i tvättstugan. Nu är vi färdiga och det känns helt underbart. Det som är kvar är plattläggare som ska komma nästa vecka och lägga klinker i tvättstugan och lite i hallen. Så eftersom allt inte är färdigt får ni hålla er med lite bilder på när vi arbetar hårt och sen kommer det bli en liten blogg om hur allt blev när det är färdigt =).
 
 
 
 

Spelkväll med Azari

I tisdags var det dags för spelkväll och då Jossam och jag vann var det grabbarnas tur att servera och laga mat till oss. Vi passade på att slappa på baksidan medan maten lagades och barnen badade och lekte i lekstugan, ganska behagligt om jag får säga det själv. 
Förrätten som serverades var hemmagjord salsasås med bröd. Huvudrätten var grillad ryggbiff med potatisgratäng och två såser, bearnaissås och pepparsås. Efterrätten var coca cola float. Allt var mycket gott och gav oss så mycket energi så jag och Jossan vann igen och slipper tänka på maten nästa gång med =).
 
En annan sak som vi även passade på att göra då var att boka en semesterresa till Egypten i början på Mars nästa år =).
Här är länken till hotellet:
 
 
 
 
 

Kolmårdens djurpark

I måndags åkte vi hela familjen till Kolmårdens djurpark. Vi har ju varit där några gånger men det var första gången såhär på semestern och vi bestämde att vi skulle ta det lugnt och njuta av dagen. Så vi började med att gå till delfinexpressen efter Matildas önskemål och åkte den två gånger direkt efter varandra och sen efter säl och delfinshowen så åkte hon två gånger till =).
 
 
Sälshowen kan jag verkligen rekommendera, den var rolig för både barn och vuxna, speciellt då de blandar in en i publiken på ett roligt sätt. Sälarna var faktiskt väldigt söta =).
 
Vi hade tänkt se när surikaterna blev matade men Oskar och Matilda åkte safarin i stället och det var skönt att inte behöva stressa utan veta om att det kan vi ta nästa gång istället. Vi stannade till och tog lite fina kort på min lilla djurfamilj =).
 
Julius var överlycklig att titta på alla djur men var nästan som lyckligast i barnens lantgård där han även fick möjlighet att klappa dem också.

 
Dagen avslutades i Bamses värld där vi tittade på teatern, åkte tekopparna, kramade Bamse och Vargen och sen  lekte på hinderbanan.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kalas för Lovi

Tänk att goaste lilla Lovi har hunnit bli 1 år redan. Tycker inte det känns så länge sen som Jossan och jag satt på bryggan med två magar i vädret och med Matilda och Noah som skulle fiska. Och tänk att Jossans härliga mage innehöll denna underbara tjej =). Lovi är en riktig gosunge (på sina villkor så klart) och hon är verkligen en egen liten personlig som visar klart och tydligt vad hon vill. Man kan inte låta bli att gosa med lille Lovi och än så länge så duger gudmor till lite gos.
Grattis underbara unge och tack för det trevliga kalaset =).
 
 
 
 
 

Härliga dagar med underbara vänner

I början av veckan fick vi några härliga dagar tillsammans med våra vänner familjen Anner hemma hos dem i Habo. Matilda och Axel är ju lika gamla och har alltid lika roligt när de träffas och leker så himla bra och Elsa tar så väl hand om lille Julius =).
Vi hann med att både åka till badhuset i Jönköping och en tur till Gränna och sen Visingsö. På Visingsö åkte vi Remmalagstur och i Gränna fick vi se när de gjorde äkta poklagrisar.
Tack kära vänner för härliga dagar som alltid, längtar så tills vi ses nästa gång.
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0