Fira Matilda

Nu är Matilda färdigfirad av alla våra nära och kära och ska jag vara helt ärlig tror jag att hon är lite mätt på alla paket hon har fått. Även om det är lite rörigt innan när man ska ha gäster så njuter jag verkligen av att ha vår familj och vänner hemma hos oss och bara få möjlighet att umgås och ha trevligt tillsammans. Sen ska jag väl erkänna att mitt bakintresse får utlopp när vi har såna här bjudningar =). Till detta kalas gjorde jag en tårta som en stor cupcake och en massa mini cupcakes =). 
Tack alla för att ni kom och firade vår underbara 4 åring och för alla fina presenter.
 

 
 
 

Matilda 4 år

Tänk min lilla tjej är inte så liten längre utan har blivit hela 4 år. Hon har blivit en bestämd flicka som vet vad hon vill och kan verkligen prata för sig. Hon är en underbar storasyster som busar med Julius och får honom att skratta. Hon är omtänksam, glad, busig, vetgirig, envis och den mest underbara dotter man kan önska.
 
Vi startade hennes firande med att ha hennes första barnkalas och efter hennes önskan blev det ett maskeradkalas. Det var en lite lagom skara med 8 barn och vi varvade med lekar,mini korvar, göra egna kronor, glassbuffe, träffa en pirat och dans och jag tror att Matilda var mycket nöjd när kalaset var slut.
 
 
På själva födelsedagen så är det ju lite tradition att man ska få välja vad man vill göra under dagen. Vår älskade 4 åring valde att vi skulle åka till busfabriken så efter alla paket var öppnade så åkte vi till ett nästan tomt busfabriken där hon fick styra och ställa och göra vad hon ville.
Till middag önskades det köttbullar, makaroner och ketchup och hela familjen avslutade dagen med att titta på en film.
Nu på söndag blir det firande med några vänner och familjen och sen är firandet av denna gulleplutt slut för det här året.
 
 
 
 

Skapa en ny tradition?

Frågan är om detta ska bli en ny tradition på nyårsdagen för Oskar med sina barn?
 
 

 

 

Nyårsafton

Då har ett helt år passerat och det var dags för ett nytt nyårsfirande hemma hos oss. Vi trodde att vi hade förberett tillräckligt mycket men när gästerna kom var vi fina men dukningen var inte riktigt klart så de fick vänta i hallen en liten stund =).
Det blir ju lite annorlunda med alla barn men vissa saker får bara barnen finna sig i så det var bara att ställa sig framför kameran för att ta de berömda nyårskorten.
 
 
I år fick barnen ett eget bord och en egen meny.
Vår meny såg ut såhär:
Förrätt - Skagenröra i tunnbrödskorgar
Huvudrätt - Flap steak med potatisgratäng och rödvinssky
Efterrätt - Hallonsorbet fylld med vanlijmascarpone på chokladkexbotten
 
Bildspelet fick vi vänta med ett tag för det tog lite tid med att få barn att somna och göra iordning allt men vi hann i alla fall se det innan tolvslaget och hann påbörja spelet för kvällen i alla fall.
 
 
Vid 12 slaget hade vi bestämt att vi skulle släppa upp varsin Khom Loy som vi hade köpt men det blev ett litet stressat ögonblick när vinden tog tag i dem och inte förde dem i den riktning vi hade tänkt men när de väl seglade upp såg det väldigt vackert ut =).
 
 
 
   
 
 

Jul i Gusum

Som om inte det vore nog med allt julfirande så hade vi ett firande till tillsammans med min mormor, moster, morbror och mina kusiner. Det blev lite kaos när alla barn skulle få sina julklappar (som var en hel del) men när det var mer eller mindre klart fick vi vuxna varsitt paket. Vi lottar innan om vem som ska ge till vem och mamma fick mig och gav mig parfymen av Beyonce "MIdnight heat" som luktar väldigt gott. 
Sen laddade vi för att spela norsk julafton som gick i ett högt tempo med en massa roliga vinster =).
 
 

Jul i Lidköping

På juldagen åkte vi till mina svärföräldrar för några dagar av lugn och ro och få lite god kalkonmiddag. Även här blev det en träff med tomten och snowracern blev storfavorit som vi självklart han och prova i en glashal backe.
Som vanligt är det alltid lika trevligt att få komma och bli lite ompysslad. Maten är alltid god och barnen blir riktigt härligt bortskämda =).
 
På vägen hem stannade vi till hos familjen Anner och barnen passade på att susa iväg med sina snowracers och ha en riktig lekdag =).
 
 
 

Julafton

Vi körde julafton hemma tillsammans med min mamma, mina småsyskon och min bror Alex. Det blev en riktig lugn och trevlig dag med julgrötslunch, vi spelade spelet "Bomben" (inte tipset utan ett brädspel) och den som fick mest rätt fick ett pris och den som fick minst rätt fick ett tröstpris. Efter spelet var det helt plötsligt redan dags för Kalle Anka och börja fixa med maten. Jag är ganska så förtjst i julmat men förra året mådde jag ganska illa av graviditeten så detta år skulle jag njuta dubbelt upp istället =). 
Matilda hade väl tjatat lite måttligt efter att tomten skulle komma och så helt plötsligt så kom han med paket också =). Tomten fick till och med en kram innan han skulle gå så Matilda var nog extra nöjd att han kom. Det blev en hel del för den lilla fröken att öppna med storfavoriterna var nog Jake och piraterna skeppet och prinsesspusslet dock så är hon så van vid att mormor köper mycket paket så till slut så var alla paket hon fick från mormor.
Efteråt spelade vi norsk julafton och det blev nog mest krig med en jättestor burk Nutella som Oskar vann =).
Summa sumarum en mycket bra julafton.

 
 
 
 
 


 
RSS 2.0