Semester i Egypten

Nu är vi hemma efter en härlig vecka i Egypten, Sharm el Sheik.
Vi hade en del kalla vindar men härligt soligt och framförallt väldigt kravlöst och en massa härlig tid med bara familjen.
En spänd Matilda på Arlanda innan det var dags att kliva på planet.
När vi kom fram blev vi väldigt väl mottagna med folk som kom och bar våra väskor till våra rum, de checkade in åt oss och vi fick alla en lyxig drink som vi smuttade på när vi fick informationen. Bamse kom även och Matilda vågade sig fram och gav honom en kram.
När vi kom på torsdagen blåste det halv storm kändes det som så det blev inget badande utan en tidig sängdags efter lite mat.
På fredagen startade vi efter frukost med inskrivning på Bamseklubben och det var en spänd Matilda som gick in och en överlycklig Matilda när vi hämtade henne sen. De var alla målade som kaniner i ansiktet då det hade varit på morotsjakt på hotellet =).
Sen var det äntligen dags för bad i den uppvärmda poolen. Mamma som är lite kräsen på att frysa valde att vara på land men pappa och Matilda njöt av vattnet som var nästan 30 grader. Men när man kom upp sen var det skönt att krypa upp i mammas famn och värma sig lite.
På söndagen åkte Oskar och Matilda iväg på en glasbåt för att titta på alla vackra fiskar i röda havet, själv valde jag att stanna hemma för att slippa stressa och vara orolig att nåt ska hända när vi var på båten, men Matilda och Oskar kom hem och var nöjda över alla vackra fiskar de fått se.
På eftermiddagen gick vi och fick Matildas hår flätat, vilket var lite jobbigt efter halva håret men lilla hjärtat satt så stilla så frisören fick göra klart det. Här sitter vi i loungen och tar varson drink innan maten, som sedan blev en tradition resten av semestern.
En minuts gångavstånd från vårt rum kom man ner till stranden och självklart tog det inte lång tid innan det kom en man som ville försöka sälja en kamelridning till oss, det blev några kort och en stenhård förhandlare i min man som gav mannen ca 30 kronor för att han tog korten, måtte säga att jag blev mäkta imponerad över Oskar som stod på sig och det blev en bra deal =).
Vi doppade väl fötterna i det kalla vattnet så man kan ju nästan säga att man nu har badat i röda havet =).
Bästa stället var självklart i poolen och där spenderade vi varje eftermiddag med en badtokig Matilda.
Lite extra fjäsk från städarna på de sista dagarna för att vara extra säkra på att få lite dricks. Själva var vi väldigt imponerad av vad de lyckas göra med våra handdukar.
Matilda fick lite blommor i håret och var extrafin på Bamseklubben.
Utsikten på terassen från loungen på hotellet,
En liten familjebild.
Lite mer poolbilder =).
En härlig semester helt enkelt.

Matilda 3 år

I lördags fyllde min älskade Matilda 3 år och som hon har längtat, mest för att då skulle hon få sina klubbor men ändå =).
Sjävklart blev det ju en massa paket på sängen även om det var svårt att förstå att hon skulle stanna kvar i sängen när vi vuxna gick upp men efter lite övertalning så gick det bra.
Sen startade förberedelserna till kalset med tårtor och sallad och allt annat som skulle fixa och Matilda passade på att leka med farfar och vänta på att alla skulle komma.

Vi hade hyrt lokalen i området och det var alldeles perfekt för alla barn att kunna springa omkring och alla vuxna kunde sitta och prata med varandra i lugn och ro.
Eftersom det var Matildas kalas så blev det ju självklart fiskdamm och Matilda fick äntligen sin första klubba som var mycket mycket god =).
Sen blev det tårta och fika innan hon fick öppna alla sina paket.
Det var en mycket glad och nöjd treåring som gick hem och självklart var tvungen att prova några leksaker.
Tack alla ni som kom och gjorde det till ett underbart kalas.

Byte av blogg

Nu var det dags för ett bloggbyte. Jag var inte riktigt nöjd med sättet att lägga in alla bilder i inlägg och var väl lite allmänt missnöjd, men nu har en duktig tjej fixat till min blogg så jag hoppas att jag kommer att trivas med denna sida och få igång mitt intresse för att blogga igen =).
RSS 2.0