Skansen

Igår skulle Oskar på ett kort möte på fm så vi passade på att åka hela familjen och efter en fm i Kista att åka till Skansen. Själv har jag aldrig varit där (eller inte vad jag minns i alla fall) och Oskar var där för typ 25 år sen så vi var alla ganska nyfikna på stället.
Tyvärr blev vi lite besvikna på stället, inte på vad som fanns men hur dåligt informerat allting var. När vi kom skulle få gå för att se sälarna bli matade och efter att följa skyltarna hittade vi till sälarna och stod och väntade på att det skulle börja men efter att vi blivit några som väntade upptäckte några att det fanns ett ställe till där sälarna var och där blev de matade så vi missade kan man säga. Sen skulle vi titta på en teater och vi fick till slut fråga var de fanns så vi inte skulle missa showen. Men förutom det hade vi alla en riktigt härlig em och Julius var överlycklig över att titta på djuren och Matilda tyckte teatern var rolig =).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kalas för fina Jossan

Idag var vi bjudna ut till Jossan och hennes familjs land för att fira hennes födelsedag. Vi åkte dit lite tidigare och barnen fick möjlighet att leka med varandra och det gjorde de verkligen med vattenballonger, studsmatta och badande.
 
Fina födelsedagsbarnet.
 
 
Vi blev bjudna på en jättesmaskig smörgåstårta och till efterrätt fick vi sommarswiss och för er som inte vet vad det är så är det glass, maränger, grädde och jordgubbssås, mumma vill jag lova =).
 
Julius fick en massa pussar av sin kompis Olivia.
 
Tack Jossan för ett trevligt firande =).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Midsommarfirande

Igår var det midsommarfirande och enligt traditionen är vi hemma hos familjen Wennergård tillsammans med familjen Azari. Vi lyckades faktiskt med att få ett riktigt fint kort på alla barnen tillsammans vilket vi alla var nog väldigt förvånade över =).
 
 
Efter en god lunch åkte vi till Kårtorp för att dansa runt midsommarstången. Det var riktigt trevligt men det är lite synd att vädret alltid ska vara lite dåligt på midsommarafton men det blev ju bara lite regnstänk så det är ju alltid positivt. 
 
 
En riktigt härlig dag med en massa bus på barnen, en massa skratt, massa god mat och en härlig dag tillsammans med goda vänner. Tack Conny och Karin för en bra ordnad midsommarfirande. Julius var nog extra nöjd över sitt första firande för när alla andra barn sov var han vaken och nöjd över att ha 6 vuxna omkring sig som satt på ett och samma ställe så han somnade inte förrän i bilen på vägen hem =).
 

Rockabillyfest

Efter ett tags planerande var det äntligen dags för vår fest. Det är alltid lika roligt att planera en temafest och att göra det tillsammans med Jossan gör det ännu roligare då vi har ungefär samma nivå på festen =).
Har man en temafest vill man ju gärna att dekorationerna ska ha så mycket med temat att göra och jag måste nog ändå säga att jag tycker vi lyckades rätt så bra.
 
 
Alla kom utklädda och av nån konstig anledning (har aldrig hänt förut på en fest) så samlades alla killar på ett ställe och alla tjejer på ett annat ställe, det var som hämtat från Grease.
 
Här har ni alla underbara gäster =).
Värdinneparet
 
Jag och min snygga man
 
Till fördrink gjorde vi milkshake med "orgasm" i och de blev riktigt läckra att titta på och smakade ljuvligt.
 
Som alltid när det gäller oss så var det ju självklart att vi skulle ha lite lekar så vi skickade iväg våra gäster på en lite annorlunda tipspromenad. (ex. vem har störst bröst, vem är smartast, vem partar bäst och så får man gissa på nån av gästerna). Ja många har nog gjort en sån tipspromenad så ni vet att det är lekar som avgör svaret. Jag tror att både vi och alla andra hade riktigt roligt och dessa lekar och jag känner mig rätt nöjd att jag vann i min tävling "Vem är störst i mun" då det gällde att få in så mycket mashmallows som möjligt i munnen men det kanske inte var nån överraskning.
 
Blev ett ordentligt hurrande för Walle som fyllde år på denna dag.
 
Som en extra tävling hade vi en frivillg danstävling och vi faktiskt tre "par" som ställde upp och låten var "Cest la vie" och alla gjorde ett kanonbra uppträdande.
 
 
Sen blev det prisutdelning för bästa dans, bästa utklädnad (man & kvinna). På tipspromenaden blev det en utslagningstävling mellan Jessika, Lou och Conny och då vi hade så mycket mashmallows kvar fick det helt enkelt bli att få in så många som möjligt i munnen och antalet blev 12 stycken för vinnaren som var Lou.
 
Jag tycker att det blev en lyckad kväll och jag hade väldigt roligt och hoppas att alla andra också hade det. Jag var ju självklart lite extra stolt över min utstyrsel då jag har lyckats sy den själv =).
 
 
 
 
 

Astrid Lindgrens värld

Ja nu var det ett tag sen jag tog tag i bloggen och skrev om nåt roligt som hänt. Så idag gör vi ett stort hopp från påsken till slutet på maj när vi åkte till Astrid Lindgrens värld tillsammans med familjen Anner och familjen Azari.
 
Vi hade två dagar inne på ALV och fick möjlighet att bo i Josefines föräldrars sommarstuga i Västervik där emellan. Man kan säga att vi fick verkligen möjlighet att ha tid att umgås och se barnen leka tillsammans och denna gång hann vi se allt som vi har missat tidigare. Matilda var överlycklig för allt men tyckte nog att det var spännande att få se när de repeterade Ronja (hade inte börjat med det än då det var lågsäsong) då vi precis har läst klart boken.
 
 
 
 
Trots regn på lördagen var det en mycket lyckad helg och vi längtar så till nästa gång =).
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0